• A benti meleg és kinti hideg folyamatos váltakozása, szeles idő, meleg sapkák, ünnepi frizurák, a hajszárító forró levegője… Hajunknak és szervezetünknek az elmúlt téli hónapokban sok külső hatást kellett kibírnia. Éppen ezért hajunk és hajas fejbőrünk tavaszi felfrissítésének első állomása a fodrász legyen, akivel egy úgynevezett „gyógyvágás” során eltávolíttathatjuk a töredezett hajvégeket. Ezt követően az otthoni ápolásban igyekezzünk minél több természetes anyagot használni, legyen szó hajmosásról, balzsamozásról vagy akár hajfestésről. A szőke hajúak hajmosás utáni kamillás öblítéssel tehetik fényesebbé és élénkebbé hajszínüket. A csalánt tartalmazó természetes ápolószerek bármilyen hajat erősebbé, fényesebbé varázsolnak. Ehhez az ápolószereken kívül hozzájárulhat a hajmosás utáni csalánfőzetes öblítés is. Ha festéssel szeretnénk élénkíteni hajunk színét, vagy éppen eltüntetni az őszülő hajszálakat, használjunk a szintetikus szerek helyett hennát, vagy más természetes összetevőkből készült hajfestéket. Ilyenekből webáruházunkban is válogathatnak.

• A tavasz kibontakozásával ereje lett a napnak, jó megvilágításba kerül a bőrünk, s különösen az időjárási viszontagságoknak leginkább kitett arcunk, amelyet tavasszal már nem takarhatunk el hatalmas sálakkal és szemünkbe húzott sapkával. A bőr szépséghibái ilyenkor szembeszökőbbé válnak, ráadásul arcunk üdesége a téli időszak során csökkent, ellenálló képessége pedig jócskán megfogyatkozott. A téli hónapok során arcunk nem jutott hozzá a kellő mennyiségű A- és D-vitaminhoz, melyeknek egyik legfőbb forrása a napsugárzás és a gyakran nyomottabb téli hangulat is rányomhatta bélyegét az arcunkra. Ne sajnáljuk hát az időt egy kiadós tavaszi arcbőr-regenerálásra!
Mitesszerekkel, pattanásokkal, komolyabb arcbőr-gondokkal, vagy a zavaró ajak feletti szőrszálak problémájával ajánlott kozmetikushoz fordulni, aki szakszerű kezeléssel segíthet rajtunk, az arcbőr egyszerű tavaszi felfrissítését azonban a megfelelő, természetes alapanyagokból készült különféle kozmetikai termékek segítségével magunk is elvégezhetjük otthon.